Interview Thijs Kanters over risicotaxatie bij zedendelinquenten

Thijs Kanters is werkzaam als psycholoog bij het FACT-team Jeugd van GGz Breburg. Daarvoor werkte hij bij FPC de Kijvelanden en bij polikliniek het Dok (onderdeel van de Kijvelanden). Bij FPC de Kijvelanden is hij gestart met een promotietraject gericht op de diagnostiek en behandeling van zedendelinquenten. Thijs is op 6 oktober 2017 gepromoveerd aan de Erasmus universiteit Rotterdam. Zijn proefschrift is terug te vinden via  deze link

Als onderdeel van dit promotietraject heeft Thijs onderzoek gedaan naar risicotaxatie, met behulp van data uit de Landelijke Databank Risicotaxatie tbs, de gezamenlijke databank van de FPC’s en FPK’s, die wordt beheerd door het EFP. Het artikel over dit onderzoek is in februari 2017 gepubliceerd. Wat heeft hij precies onderzocht, wat waren de resultaten en wat heeft de behandelpraktijk aan zijn onderzoek? Het EFP besloot Thijs Kanters te interviewen.

“De belangrijkste risicofactoren voor recidive zijn inmiddels wel bekend dus ik vrees dat we de limiet van de traditionele risicotaxatie instrumenten al bereikt hebben. Er is nu veel onderzoek gaande dat zich richt op meer dynamische vormen van risico-inschatting".

Lees hier het interview