4 oktober 2018: Landelijke dag kwaliteitsnetwerken

 

De kracht van kwaliteitsnetwerken 

5 jaar op zoek naar parels en oesters

Het Kwaliteitsnetwerk FPA bestaat vijf jaar! Om dit te vieren nodigt het Kwaliteitsnetwerk FPA samen met het EFP de andere kwaliteitsnetwerken en externe belangstellenden van harte uit voor de landelijke dag op donderdag 4 oktober 2018. 

In 2014 zijn de FPA's gestart met het Kwaliteitsnetwerk. het Kwaliteitsnetwerk is een methodiek om de kwaliteit van de forensische zorg te verhogen, waarbij leren van elkaar voorop staat. De kracht van een kwaliteitsnetwerk is dat het alle lagen van de organisatie betrekt, van patiënt tot directeur. Aan de hand van ambitieuze kwaliteitsstandaarden, gaan professionals en patiënten uit de deelnemende instellingen bij elkaar op reviewbezoek om open met elkaar in gesprek te gaan en te leren van elkaars krachten en uitdagingen. Kernwaarden hierbij zijn inspiratie, gelijkwaardigheid en gezamenlijkheid. De methodiek wordt inmiddels breed gedragen binnen het forensische veld en de afgelopen jaren zijn drie netwerken bijgekomen: De Borg, FVZ en FPC/K. 

Op de feestelijke landelijke dag op 4 oktober 2018 staat het leren van elkaar en het delen van successen en uitdagingen centraal. In het ochtendprogramma blikken we terug op de afgelopen vijf jaar, wordt het landelijk rapport gepresenteerd en is er ruimte om elkaar beter te leren kennen. Na de lunch gaan we in de interactieve workshops dieper in op thema’s die in alle kwaliteitsnetwerken spelen (zoals bijvoorbeeld op het gebied van problematisch middelengebruik). De locatie en de nadere invulling van het programma worden later bekend gemaakt.

Wanneer u geïnteresseerd bent, kunt u zich hier aanmelden voor de landelijke dag. Wij hopen van harte dat u dit jubileum met ons komt vieren op 4 oktober 2018.