4 oktober 2018: Landelijke dag kwaliteitsnetwerken

De kracht van kwaliteitsnetwerken 

5 jaar op zoek naar parels en oesters

Het Kwaliteitsnetwerk FPA bestaat vijf jaar! Om dit te vieren nodigt het Kwaliteitsnetwerk FPA samen met het EFP de andere kwaliteitsnetwerken en externe belangstellenden van harte uit voor de landelijke dag op donderdag 4 oktober 2018. 

In 2014 zijn de FPA's gestart met het Kwaliteitsnetwerk. Het Kwaliteitsnetwerk is een methodiek om de kwaliteit van de forensische zorg te verhogen, waarbij leren van elkaar voorop staat. De kracht van een kwaliteitsnetwerk is dat het alle lagen van de organisatie betrekt, van patiënt tot directeur. Aan de hand van ambitieuze kwaliteitsstandaarden, gaan professionals en patiënten uit de deelnemende instellingen bij elkaar op reviewbezoek om open met elkaar in gesprek te gaan en te leren van elkaars krachten en uitdagingen. Kernwaarden hierbij zijn inspiratie, gelijkwaardigheid en gezamenlijkheid. De methodiek wordt inmiddels breed gedragen binnen het forensische veld en de afgelopen jaren zijn drie netwerken bijgekomen: De Borg, FVZ en FPC/K. 

Op de feestelijke landelijke dag op 4 oktober 2018 staat het leren van elkaar en het delen van successen en uitdagingen centraal. In het ochtendprogramma wordt er stilgestaan bij de methodiek, hoe is dat de afgelopen jaren gegaan en wat zijn de plannen voor de toekomst? In de middag worden er workshops georganiseerd rondom thema’s die overal in het land en bij alle netwerken lijken te spelen. 

Wanneer u geïnteresseerd bent, kunt u zich hier aanmelden voor de landelijke dag. De kosten voor deze dag zijn voor deelnemers gratis. De landelijke dag is niet vrijblijvend. Wij hopen van harte dat u dit jubileum met ons komt vieren op 4 oktober 2018.