Oval halfCircle half
Actueel

Veiligheidsmanagement in het Kwaliteitskader FZ

Publicatiedatum: 16 mei 2023

Eind vorig jaar is het Kwaliteitskader Forensische Zorg geïntroduceerd. Het is de bedoeling dat de sector eind 2028 volledig werkt volgens het Kwaliteitskader FZ. Elke organisatie bepaalt zelf het tempo en de volgorde van implementatie. Op weg naar 2028 hebben DJI en de sector 14 thema’s opgesteld die helpen bij de implementatie. Het BO FZ heeft deze thema’s vastgesteld. Veiligheidsmanagement is voor dit jaar een van de thema’s die centraal staan en onderdeel zijn van het kwaliteitsgesprek. Overdracht/stapelzorg en medewerkersmetingen zijn de andere twee thema's.

De voortgang van de implementatie van het Kwaliteitskader FZ is onderwerp in de kwaliteitsgesprekken die jouw organisatie voert met DJI. Deze gesprekken zullen vooral gaan over hoe veiligheidsmanagement binnen jouw organisatie is geregeld en geborgd en welke acties je nog wilt ondernemen.  

 

Wil je meer weten over veiligheidsmanagement in het Kwaliteitskader FZ? Klik op deze button om naar de informatie over het thema veiligheidsmanagement te gaan. 

Kwaliteitskader FZ

Veiligheidsmanagement in het Kwaliteitskader FZ