Vernieuwde Kennisdatabanken online!

Een van de pijlers van het EFP is kennismanagement en in dat kader beheert het EFP al sinds enkele jaren twee kennisdatabanken. In de instrumentendatabank, die momenteel bijna 200 instrumenten bevat, worden de in de forensische zorg gebruikte instrumenten (van diagnostiek tot risicotaxatie en behandelevaluatie) bijgehouden. In de literatuurdatabank kun je voor de forensische psychiatrie relevante literatuurreferenties terugvinden, met zo mogelijk een verwijzing naar de plaats waar het document te vinden is.
 
In de afgelopen maanden hebben de kennisdatabanken een update gekregen: ze zien er strakker en frisser uit en de zoekfunctie werkt nu nog beter. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar meer informatie over de Psychopathy Check List-Revised (PCL-R)? Dan typ je deze term in de zoekbalk en vind je zowel informatie over het instrument zelf als literatuur over deze checklist. Deze informatie wordt overzichtelijk weergegeven in twee aparte tabellen.

Daarnaast vind je in de databanken alle instrumenten en literatuur terug die in de Zorgprogramma’s van het EFP ter sprake komen. Neem eens een kijkje in de databanken en vind een schat aan informatie over de best practices in de forensische psychiatrie!
Je vindt de kennisdatabanken op deze website. Aan een mobiele website-versie van de kennisdatabanken wordt gewerkt. 

Vragen of suggesties? Neem contact op met Elisabeth Pomp, projectleider van de kennisdatabanken of gebruik de feedback-knop in de databanken.