FAQ

  Kan ik de zorgprogramma’s in papieren versie bestellen?

  Omdat de zorgprogramma’s geregeld worden geüpdatet, worden deze niet meer op papier uitgebracht, alleen nog digitaal. Ze zijn beschikbaar als MindMap en als PDF. Je vind de zorgprogramma’s via deze link>>

  Hoe vind ik een risicotaxatie-instrument?

  Ik ben op zoek naar een risicotaxatieinstrument als de HKT-30 of de Static-99: kunnen jullie me zeggen wie daar de uitgever van is of waar ik ze kan bestellen? Het EFP heeft een instrumentendatabase ontwikkeld en online gezet. Deze database bevat gedetailleerde informatie over een groot aantal diagnostische- en risicotaxatie-instrumenten die gebruikt worden in de forensische psychiatrie, alsook waar je deze instrumenten kunt nabestellen. Klik hier om direct naar de instrumentendatabase te gaan.


  Hoe kan de voortgang van behandeling bij zedendaders gemeten worden?

  Zijn er specifieke methoden om de voortgang van de behandeling van zedendaders te meten, behalve de generieke risicotaxatie-instrumenten? In het zorgprogramma Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag wordt oa gesproken over de FoSOD (Facets of Sexual Offender Denial) en het meten van serumtestosteronniveaus. Voor meer informatie klikt u hier door naar het zorgprogramma.


  Hoe kan ik mijn vragen stellen aan het EFP?

  Heeft u een vraag over het EFP, of over een van de projecten waar het EFP aan werkt? U kunt uw vragen stellen via een mail naar secretariaat@efp.nl. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.