Oval halfCircle half
Medewerkers
Anneke Kleeven

Anneke Kleeven

Wetenschappelijk adviseur
akleeven@efp.nl

Wat is jouw achtergrond?

Ik ben opgeleid als klinisch neuropsycholoog (BSc biologische psychologie en MSc klinische neuropsychologie). Ik heb als onderzoeksassistent gewerkt op het project FEMNAT-CD, een grootschalig Europees project om de neurobiologie en behandeling van meisjes met Conduct Disorder te onderzoeken. Daarnaast ben als promovenda betrokken bij het Amsterdam UMC waar ik mij richt op het onderzoeken risicotaxatie bij jongeren en jongvolwassenen in de JJI, en de invloed van beschermende factoren in risicotaxatie. Daarnaast heb ik als projectleider gewerkt bij JJI Lelystad. 

Wat is je functie en bij welke projecten ben je betrokken?

Sinds 2022 ben ik als wetenschappelijk adviseur betrokken bij het EFP. Ik werk voor het project Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ). Naast mijn functie bij het EFP ben ik als wetenschappelijk onderzoeker betrokken bij het Amsterdam UMC – afdeling VKC Psyche, waar ik onderzoek verricht op het gebied van risicotaxatie en risicoscreening bij jongeren en jongvolwassenen.

Wat maakt jouw werk bijzonder?

Doordat ik deel uitmaak van het EFP, en kan werken aan een groot en gevarieerd project als KFZ, krijg ik veel mee van het werk van verschillende onderzoekers en projecten uit allerlei verschillende instellingen in het veld. Hierdoor krijg ik niet alleen een heel goed beeld van wat er speelt in het veld, maar kan ik ook op verschillende gebieden mijn bijdrage leveren om de forensische zorg te verbeteren. Dit is voor mij de perfecte combinatie naast mijn werk als wetenschappelijk onderzoeker waarbij ik mij juist helemaal op een thema kan richten. Mijn werk is hierdoor bijzonder gevarieerd, nuttig en uitdagend.