Oval halfCircle half
Medewerkers
Ed Hilterman

Ed Hilterman

Wetenschappelijk adviseur
ehilterman@efp.nl

Wat is je achtergrond?

Van huis uit ben ik socioloog, gepromoveerd aan Tilburg University op risicotaxatie bij adolescenten die in aanraking komen met justitie. In Nederland heb ik gewerkt bij Reclassering, als onderzoeker bij DJI en bij De Rooyse Wissel. Van 2015 tot 2018 werkte ik als senior wetenschappelijk medewerker bij de onderzoeksgroep Forensische GGz van de GGzE aan een project op het gebied van partnergeweld. Ook werkte ik een 10 jaar in Spanje aan risicotaxatie bij jongeren die in aanraking komen met justitie.

Wat is je functie en bij welke projecten ben je betrokken?

Ik ben in 2018 begonnen bij het EFP als wetenschappelijk adviseur, met name verbonden aan KFZ en KFZ jeugd. Naast mijn werk bij het EFP ben ik directeur van een klein adviesbureau gespecialiseerd in toegepast onderzoek in de justitiële sector in Spanje en docent bij de Universiteit van Barcelona en de Universiteit Miguel Hernández en Elche.

Wat maakt je werk bijzonder?

Het werken bij het EFP brengt me in contact met divers onderzoek uitgevoerd door een gevarieerde groep onderzoekers die werkzaam zijn bij een veelheid van instellingen. Door deze brede ervaring krijg ik tevens een goed zicht op het forensische werkveld in Nederland.