Oval halfCircle half
Medewerkers
Elise de Jong

Elise de Jong

Projectleider
edejong@efp.nl

Wat is jouw achtergrond?

Mijn studieachtergrond is psychologie met als specialisatie neuropsychologie, wat over de relaties tussen hersenen en gedrag gaat. Na mijn studie heb ik o.a. als opleidingsfunctionaris en WMO-consulent gewerkt. Vervolgens heb ik een waarneming in de ouderenpsychologie gedaan waarna ik bij het EFP ben gaan werken als projectcoördinator. Na hier bijna drie jaar gewerkt te hebben, heb ik een uitstapje gemaakt als psycholoog in de ouderenzorg. Aangezien ik het projectmatig werken, de forensische sector en het EFP als organisatie miste ben ik sinds 1 april 2021 weer werkzaam bij het EFP.

Wat is je functie en bij welke projecten ben je betrokken?

Ik werk als projectleider en houd me bezig met de doorontwikkeling van de forensische prestatie-indicatoren, de privacy commissie, het Kwaliteitsnetwerk FPC/K, De Lerende Praktijk, het Kwaliteitsnetwerk FVZ en het Kwaliteitsnetwerk MO/BW. Inherent aan de verschillende projecten en het projectmatig werken is de diversiteit van de werkzaamheden.

Wat maakt jouw werk bijzonder?

Het EFP is een hele leuke plek om te werken. Het overkoepelend en instellingsoverstijgend werken, het verbinden van professionals en op deze manier het bevorderen van de kwaliteit van de forensische zorg vind ik erg leuk om te doen. Het is mooi dat de focus binnen de projecten steeds meer aan het verschuiven is naar de implementatie op de werkvloer. Want dat is tenslotte waar het om draait; het ondersteunen van de professionals op de werkvloer en daarmee het verbeteren van de zorg voor de cliënt met als uiteindelijke doel een veiligere maatschappij. Heb je hier ook ideeën over? Neem gerust hierover, bijvoorbeeld via LinkedIn, contact met mij op!