Oval halfCircle half
Medewerkers
Inge Koomen

Inge Koomen

Sr. Projectleider
ikoomen@efp.nl

Wat is jouw achtergrond?

Ik ben mijn carrière gestart bij een zorgverzekeraar waar ik in de laatste periode verantwoordelijk was voor de zorgkantoren. Daar kon ik mijn passie voor de zorgsector goed kwijt. Bij een zorgverzekeraar heb je de zogenaamde “harde kant” van premies, verkoop en verzekeren en de meer “zachte kant” van de langdurige zorg voor vooral chronisch zieken. Ik heb daar veel geleerd en veel ontwikkelingen meegemaakt. Op een gegeven moment heb ik besloten om als ZZP-er aan de slag te gaan. Dit was een hele leuke tijd waarin ik al snel terecht kwam bij ForZo van het Ministerie van J&V. Daar heb ik eerst meegewerkt aan het ontwikkelen van de eerste inkoophandleiding voor forensische zorg en daarna aan de oprichting van de (toen nog) 5 PPC’s. Toen heb ik mijn hart definitief verloren aan de sector forensische zorg en na mijn opdracht bij het ministerie kon ik al snel terecht bij het EFP waar ik al aan veel projecten heb meegewerkt. Ik heb geen opleidingsachtergrond in de zorg, ik heb bedrijfskunde gestudeerd.

Wat is je functie en bij welk projecten ben je betrokken?

Bij het EFP ben ik projectleider, al zo’n 8 jaar en met heel veel plezier. Ik heb aan veel verschillende projecten gewerkt, dat houdt het werk ook spannend en uitdagend. Momenteel ben ik projectleider van KFZ en het Kwaliteitsnetwerk FPA.  Ook ben ik op de achtergrond betrokken bij het project Forensische Ervaringsdeskundigheid, nog zo’n boeiend onderwerp. Ik heb kennisgemaakt met veel bijzondere mensen waarvan ik overtuigd ben dat zij een belangrijke meerwaarde meebrengen voor zowel de cliënten als de zorgverleners en behandelaren in onze sector. Periodiek onderhoud ik ook contact met de Landelijke politie om te kijken of we in het kader van de keten iets voor elkaar kunnen betekenen.

Wat maakt jouw werk bijzonder?

Ik haal enorm veel energie uit mijn werk. Ik ontmoet veel bijzondere mensen en heb het gevoel een steentje te kunnen bijdragen aan de kwaliteitsontwikkeling binnen de sector, met name door deze mensen met elkaar te verbinden en samen mooie dingen te ontwikkelen. Dat brengt mij op het volgende: je bent heel erg welkom om via LinkedIn een connectie met me te maken en daarnaast of daarmee contact met me op te nemen als je kwaliteitsontwikkeling en/of forensische zorg ook een warm hart toedraagt.