Oval halfCircle half
Medewerkers
Renske de Zwart

Renske de Zwart

Adviseur Communicatie
rdezwart@efp.nl

Wat is jouw achtergrond?
Ik werk al tien jaar bij het EFP en ben dus inmiddels goed ingevoerd in de wereld van de forensische zorg, maar mijn achtergrond is totaal anders: ik heb geschiedenis gestudeerd en daarna lange tijd bij Greenpeace Nederland gewerkt. Daar heb ik het communicatie vak geleerd. Na een paar jaar als freelance reseacher en tekstschrijver te hebben gewerkt ben ik toevallig, via een opdracht, bij het EFP beland en nooit meer weggegaan. Ik ontferm me met heel veel plezier over alle communicatie gerelateerde zaken, van nieuwsbrief en website tot strategie van projecten en organisatie van congressen.

Wat is je functie?
Mijn functie is heel gevarieerd en afwisselend. Zoals ik al zei: het gaat van een bericht op LinkedIn posten tot het organiseren van een congres, het vormgeven van een nieuwe huisstijl, of het ontwikkelen van de communicatiestrategie. Ik ben dus heel breed bezig met de communicatie over het EFP, maar ook voor de verschillende projecten, samen met mijn collega’s. Daarnaast ben ik ook nog projectleider van de FHIC (forensische high & intensive care) samen met Savannah van Bodegom.

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Ik ben helemaal op mijn plek bij het EFP. De rol die wij in het veld vervullen vind ik mooi en van belang. We brengen partijen bij elkaar en boeken samen met het veld mooie resultaten. Ik vind het leuk om daar aan bij te dragen. Ook zijn de afwisseling van werkzaamheden, de contacten met het veld en het collegiale team grote pluspunten om hier met plezier te werken.