Actueel

28 mei 2018: hot topics in de forensische behandelpraktijk

Doel van deze dag is het promoten van de zorgprogramma’s maar ook het ophalen van informatie uit het veld om de zorgprogramma’s te verbeteren.
Lees meer »

4 oktober 2018: Landelijke dag kwaliteitsnetwerken

De Kwaliteitsnetwerk FPA bestaat 5 jaar! Om dit te vieren nodigt het Kwaliteitsnetwerk FPA samen met het EFP de andere kwaliteitsnetwerken uit op de landelijke dag 4 oktober 2018
Lees meer »

Kick-off van het Kwaliteitsnetwerk FPC/K

Woensdag 21 maart 2018 is het Kwaliteitsnetwerk FPC/K officieel van start gegaan.
Lees meer »

Interview Thijs Kanters over risicotaxatie bij zedendelinquenten

Lees hier meer over het promotieonderzoek van Thijs Kanters (psycholoog bij het FACT-team Jeugd, GGz Breburg) naar diagnostiek, behandeling en risicotaxatie bij zedendelinquenten.
Lees meer »

Feiten en cijfers over tbs en forensische zorg

Een overzicht van alle feiten en cijfers over vreemdelingenbewaring, jeugdinrichtingen, gevangeniswezen en forensische zorg.
Lees meer »

Dat is KNAPP!

In oktober 2015 heeft het EFP een KennisNetwerk Applicatie gelanceerd: KNAPP, een handige tool om online in contact te komen met vakgenoten.
Lees meer »

Boekje 'Opgenomen in een forensische kliniek' voor naasten

Thema's waar naastbetrokkenen mee te maken krijgen aan de hand van ervaringsverhalen en praktische informatie voor familieleden.
Lees meer »

Instrumentendatabase online

Het EFP beschikt over een instrumentendatabase met een beschrijving van zo’n 170 instrumenten die gebruikt worden in de forensische psychiatrie.
Lees meer »

Onderzoek doen met de LDR-tbs?

Wilt u het onderzoek naar risicotaxatie aanvullen met gegevens over strafrechtelijk verleden en recidive? Lees dan hier hoe u een aanvraag indient.
Lees meer »