Oval halfCircle half
Medewerkers
Gijs Bakkum

Gijs Bakkum

Directeur
gbakkum@efp.nl

Wat is jouw achtergrond?

Ik ben jurist, maar ik heb sinds mijn studie geen juridische werkzaamheden verricht. Dat vind ik niet erg, want ik ben een heel ander en bijzonder leuk pad gaan bewandelen. Ik ben gestart op het Ministerie van Justitie en ik heb daar meegewerkt aan meerdere landelijke projecten. Na een paar jaar bij een landelijke adviesorganisatie voor de rechtelijke organisatie, ben ik gaan werken bij het arrondissement Amsterdam. In 2001 ben ik gestart bij Ordina Organisatie Adviseurs (OOA). Een leuke en collegiale organisatie. Ik heb veel verschillende projecten gedaan en veel geleerd. De laatste jaren bij Ordina heb ik diverse projecten gedaan bij de Dienst Justitiële Inrichtingen en dan vooral bij de sector Forensische Zorg, zoals de oprichting en vormgeving van het Adviescollege Verloftoetsing TBS, de invoering van het beveiligd verlof en een onderzoek naar de mogelijkheden en de ontwikkeling van een knieslot. Met name dat laatste project was erg bijzonder om te doen. Vanuit mijn projecten bij de sector Forensische Zorg ben ik in contact gekomen met het EFP. Daar heb ik eerst een jaar als transitiemanager meegeholpen om het EFP om te vormen van onderzoeksorganisatie tot de huidige organisatie. Daarna ben ik voor 50% van de tijd bij het EFP in dienst gekomen als projectleider om het Programma Kwaliteit Forensische Zorg op te zetten. Voor de andere 50% was ik nog in dienst bij Ordina. Daarna ben ik gestart als directeur EFP.

Wat is je functie en bij welke projecten ben je betrokken?

Ik ben directeur van het EFP. Dat betekent dat ik er samen met de manager van de afdeling Projecten en Wetenschappelijk Advies en alle collega’s binnen het EFP voor zorg dat het EFP projecten uitvoert en diensten verleent aan het veld van de forensische zorg. Naast het uitvoeren van de managementtaken binnen het EFP en het zorgen voor een goede bedrijfsvoering, betekent dat dat ik het EFP goed moet positioneren binnen het forensische zorgveld en er voor moet zorgen dat er verbinding is tussen het EFP en het veld. Dat doe ik door relaties op te bouwen en te onderhouden, het accountmanagement uit te voeren, in gesprek te zijn over de dienstverlening van het EFP en kansen te signaleren voor nieuwe projecten en activiteiten.

Wat maakt jouw werk bijzonder? 

Ik heb een geweldig leuke baan. Het is heerlijk om samen met de collega’s van het EFP en natuurlijk in nauwe samenwerking met het veld zelf te zorgen voor goede projecten, producten en diensten voor het forensische zorgveld. Het is vooral leuk om als ‘spin in het web’ samen met de instellingen en de kennis uit het forensische zorgveld mooie resultaten te boeken. We doen dat als EFP op een klantgerichte en enthousiaste manier met hart voor de forensische psychiatrie. Het is fijn om te zien dat we er in slagen om gezamenlijk de kwaliteit van de forensische zorg te verhogen en daarmee te zorgen voor een betere zorg en een veiliger samenleving.