Oval halfCircle half
Medewerkers
Hanneke Faassen

Hanneke Faassen

Projectcoƶrdinator
hfaassen@efp.nl

Wat is jouw achtergrond?
Ik heb Criminologie gestudeerd en ben tijdens deze studie als stagiaire werkzaam geweest bij het NIFP. Hier heb ik meegewerkt aan het onderzoek ‘Risicoscreener in detentie’. Ik merkte dat de praktijk mij ook erg leuk leek, waardoor ik na mijn studie in de gevangenis ben gaan werken. In die tijd heeft Tess, met wie ik samen stage heb gelopen bij het NIFP en wie al bij het EFP werkte, mij geattendeerd op een functie bij het EFP. Zo ben ik uiteindelijk hier terechtgekomen.

Wat is je functie en bij welke projecten ben je betrokken?
Ik werk als projectcoördinator en ben betrokken bij het programma Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ), het Kwaliteitsnetwerk Forensisch Psychiatrische Afdelingen (FPA) en de Privacycommissie.

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Tijdens mijn studies en stages zat ik midden in het onderzoek, waar ik bij mijn baan in de gevangenis juist midden in de praktijk stond. Het bijzondere is dat ik nu als projectcoördinator bij het EFP op het raakvlak van onderzoek en praktijk mag werken. Met mijn werk kan ik bijdragen aan het verbeteren van de zorg voor de cliënt, met als uiteindelijke doel een veiligere maatschappij.