Oval halfCircle half
Medewerkers
Ilse Luteijn

Ilse Luteijn

Wetenschappelijk adviseur
iluteijn@efp.nl

Wat is jouw achtergrond? 

Ik heb de afgelopen jaren gewerkt als GZ-psycholoog en onderzoeker in de forensische verslavingszorg. Momenteel ben ik nog bezig met mijn promotieonderzoek naar cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) in de forensische verslavingszorg waarbij ik de kenmerken en behandelbehoeften van deze cliënten beter in kaart wil brengen. Via een onderzoeksproject bij het KFZ was ik al eerder in aanraking gekomen met het KFZ en het EFP. Toen ik wegens een verhuizing op zoek was naar een nieuwe baan ben ik terecht gekomen bij de vacature voor wetenschappelijk adviseur. De functie sloot mooi aan bij mijn wensen en interesses waardoor de keuze om te gaan werken bij het EFP snel gemaakt was.

Wat is je functie en bij welke projecten ben je betrokken?

Ik werk als wetenschappelijk adviseur bij het EFP. Voor nu ben ik betrokken bij het KFZ waarbij ik vooral de calls begeleid op het gebied van LVB en verslaving. Verder ben ik betrokken bij het Kwaliteitsnetwerk FVZ en De Borg.

Wat maakt jouw werk bijzonder? 

Wat ik erg leuk en interessant vind is dat zowel mijn affiniteit met wetenschappelijk onderzoek als de praktijk in het forensische werkveld samen komen in mijn werk. Tevens kan ik mijn ervaring als behandelaar goed benutten tijdens het begeleiden van KFZ calls omdat ik bekend ben met de verschillend aspecten van het forensische werkveld zoals omgaan met weerstand en wantrouwen van de doelgroep en het denken in risico’s.