Oval halfCircle half
Medewerkers
Menno den Oude

Menno den Oude

Adviseur financiƫn & control
mdenoude@efp.nl

Wat is jouw achtergrond?  

Ik heb een financiële achtergrond en opleidingen gedaan op het gebied van accountancy en belastingrecht. Na mijn SPD-studie ben ik voor een groot accountantskantoor gaan werken en vanaf mijn 23e heb ik altijd een eigen administratie- en advieskantoor gehad, met en zonder personeel. Ik werkte voornamelijk voor MKB-bedrijven en non-profit instellingen. Als extern adviseur merk je dat je niet alles van een bedrijf meekrijgt. Ik miste een stuk verdieping. Daarnaast was ik toe aan een nieuwe uitdaging, waarbij ik ook met ICT-vernieuwingen aan de slag kon gaan. Zodoende kwam ik bij het EFP terecht.

Wat is je functie en bij welke projecten ben je betrokken? 

Mijn functie is adviseur financiën & control. Je zou het goed kunnen vergelijken met de functie van controller. Ik rapporteer en adviseur het management omtrent het financieel reilen en zeilen van het EFP. Daarnaast zal ik een aantal HRM-zaken op mij nemen.

Wat maakt jouw werk bijzonder?  

Ik mag mij bij het EFP gaan bezighouden met de financiën, projecten en HRM-zaken en de automatisering daarvan. Hier kan ik mijn Exact-kennis inzetten en vergroten, met als doel het eenvoudiger en efficiënter te maken van administratieve processen en rapportages. Het forensische werkveld is voor mij nog nieuw, maar ik hoop er gaandeweg thuis in te raken.