Oval halfCircle half
Medewerkers
Steffi Kröger

Steffi Kröger

Communicatiemedewerker
skroger@efp.nl

Wat is jouw achtergrond?

In februari 2023 heb ik mijn bachelorsstudie ‘Communicatie- en Informatiewetenschappen’ aan de Universiteit van Utrecht (UU) afgerond. De jaren ervoor heb ik mijn propedeuse behaald van de studie ‘Communicatie en Life Sciences’ aan de Universiteit Wageningen (WUR). Bij beide studies is de aandacht gericht op maatschappelijke vraagstukken zoals duurzaamheid, klimaatverandering, natuur en gezondheid. Voor mij is het zeer belangrijk dat deze maatschappelijke kwesties terugkeren in mijn werk. Om alvast ervaring op te doen in het werkveld ben ik logischerwijze terecht gekomen bij het EFP.

Wat is je functie en bij welke projecten ben je betrokken?

Mijn functie is zeer divers. Een werkdag bij het EFP is nooit hetzelfde. Als communicatiemedewerker zorg ik onder andere voor het schrijven en samenstellen van nieuwsbrieven, het redigeren van de berichten voor LinkedIn en KNAPP, het (mede) organiseren van landelijke dagen, het beheren van de EFP-websites en ook denk ik mee met collega’s over de vormgeving en communicatie van hun projecten.

Wat maakt jouw werk bijzonder?

Sinds ik mij kan herinneren heb ik interesse getoond in communicatie: van schrijven en redigeren tot mediëren en interpersoonlijke relaties onderhouden tot ontwerpen en projecten leiden. Dit keert allemaal terug in mijn functie als communicatiemedewerker voor het EFP. Naast de diversiteit van het werk, vind ik het heel mooi om de maatschappelijke taak te vervullen om kennis over de forensische zorg te verspreiden en mensen met elkaar in contact te brengen.