KFZ-J

In navolging van het succesvolle programma KFZ is in opdracht van het ministerie V&J in juni 2018 ook het programma Kwaliteit Forensische Zorg Jeugd (KFZ-J) van start gegaan. Binnen dit programma werkt het gehele forensische jeugdzorgveld gezamenlijk aan het verhogen van de kwaliteit en effectiviteit van interventies en behandelingen. Zo werken we samen aan betere zorg voor jongeren die in aanraking (dreigen te) komen met politie en justitie, én aan een veiliger samenleving. 

Doelstelling

Verdere ontwikkeling van de kwaliteit van de forensische jeugdzorg door onderzoek en ontwikkeling te stimuleren.  

Rol EFP

Het EFP neemt het projectmanagement op zich en draagt zorg voor de ondersteuning van de stuurgroep, de programmacommissie en voor de begeleiding van de afzonderlijke KFZ-J-projecten. Het EFP verzorgt de procesbegeleiding van calltekst tot eindresultaat, maar is niet betrokken bij de inhoudelijke beslissingen zoals bijvoorbeeld het toekennen van de onderzoeksopdrachten. Verder beheert het EFP de subsidie voor het Programma KFZ-J (kassiersfunctie). 

De EFP projectgroep bestaat uit Inge Koomen, Jocelyne Posthumus en Daniek Nellissen.

Aanvullende informatie 

  • Op de website van KFZ-J staat de laatste, meest up to date informatie over de calls en meer algemene informatie over het programma. 
  • Op het speciaal voor de forensische zorg ontwikkelde online kennisdeelplatform KNAPP, kunt u lid worden van het netwerk KFZ-J om daar bijvoorbeeld uw vragen te stellen en een samenwerkingspartner te vinden.  

Nieuwsbrief

Wilt u altijd op de hoogte zijn van het laatste KFZ-J nieuws? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief!