Oval halfCircle half
Medewerkers
Tess ten Have

Tess ten Have

Projectcoƶrdinator
ttenhave@efp.nl

Wat is jouw achtergrond?

Ik heb Criminologie gestudeerd en daarna de master Interventiecriminologie gevolgd. In die tijd heb ik bij het NIFP stage gelopen en gewerkt aan het project Risicoscreener in detentie. Ik merkte dat de onderzoekswereld (nog) niet iets voor mij was en ik ging op zoek naar iets waarbij ik op het randje van onderzoek en praktijk mocht werken. Werken bij het EFP leek mij dan ook een leuke uitdaging.  

Wat is je functie en bij welke projecten ben je betrokken?

Ik werk als projectcoördinator aan het programma Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ) en het Kwaliteitsnetwerk BW/MO. Daarnaast ben ik ook betrokken bij de organisatie van het KFZ-Symposium.

Wat maakt jouw werk bijzonder?

Tijdens mijn studie ontdekte ik mijn interesse voor de manier waarop er met delinquenten wordt omgegaan in de maatschappij. De re-integratietrajecten en de zorg die daarbij komen kijken, hebben mij altijd erg geboeid. Het enkel straffen van mensen die de fout in gaan, is naar mijn idee vaak niet de oplossing. Ik denk dat het bieden van goede begeleiding en zorg de maatschappij veel verder kan brengen. Ik vind het dan ook heel bijzonder dat ik met mijn werk echt iets bij mag dragen aan de kwaliteit van de forensische zorg en daarmee ook een veiligere samenleving. Daarnaast vind ik het leuk dat ik tijdens mijn werk bij het EFP meer leer over de praktijk van het forensische zorgveld, iets wat ik nu nog voornamelijk uit de boekjes ken.