Wat is jouw achtergrond?
Ik heb een achtergrond in de neurowetenschappen (BSc Psychobiologie en MSc Clinical Neuroscience) en ik ben gepromoveerd op neuropsychiatrie. Tijdens mijn promotieonderzoek heb ik gekeken naar structurele hersenabnormaliteiten bij verschillende ontwikkelingsstoornissen waaronder OCD, autisme en ADHD aan de hand van de data van het internationale ENIGMA consortium. Daarnaast was ik destijds samen met mijn promotor chair van het wereldwijde ENIGMA-OCD consortium. Na mijn promotieonderzoek ben ik bij de firma Janssen gaan werken als medisch wetenschappelijk expert binnen het psychiatrie team op de medische afdeling. Aan de hand van peer-to-peer inhoudelijke discussies heb ik in deze rol partnerships met beroepsoefenaren opgebouwd en onder andere gezamenlijk investigator-initiated studies opgezet. Via de LinkedIn pagina van een goede vriendin ben ik bij de vacature wetenschappelijk adviseur van het EFP terecht gekomen. Toen ik de functie wetenschappelijk adviseur bij het EFP zag, haalde ik er psychiatrie, wetenschap, variatie, projectmanagement en uitdaging uit. Dit zijn termen die mij erg enthousiast hebben gemaakt om aan de slag te gaan bij het EFP.
Wat is je functie en bij welke projecten ben je betrokken?
Ik ben sinds medio mei (2020) als wetenschappelijk adviseur voor KFZ en KFZ-jeugd werkzaam. Binnenkort zal ik me ook bezig gaan houden met de zorgprogramma’s.
Wat maakt jouw werk bijzonder?
Het leuke aan deze functie is dat het om een nieuwe leerzame uitdaging gaat wat betreft de forensische tak binnen de psychiatrie en dat ik wetenschappelijk inhoudelijk mag meedenken en meewerken aan toekomstige en huidige projecten gerelateerd aan de kwaliteit van de forensische zorg.